Wine bar & Restaurant Hrastovina
Your Cart 0 items

Reč, dve o nama...

Naša

Igra hrane i vina!

Inspirisani ekspanzijom vinske kulture u Srbiji kreirali smo kompleksan projekat, konceptualno podređen modernom konzumentu beogradske restoranske scene. Inovativan, autorski pristup gastronomiji upotpunjuje pažljivo koncipiranu vinsku kartu koja nedvosmisleno podstiče hedonistički poriv, autentičan, beogradski, ležeran. Sa druge strane, užurbanost koju diktira kultni ritam „bulevara“ pratimo našom TO GO ponudom, gde poseban akcenat stavljamo na odeljak WINE SHOP koji je aktivan svakim danom u toku radnog vremena.

Naš somelijer Marko posebno ističe značaj permanentnog istraživanja vinskog sveta i traganja za novim čulnim iskustvima, te praktikuje veoma dinamičnu praksu ponude „na čašu“ koja se u potpunosti menja na svakih 60 dana. Time podržavamo modernu vinsku scenu Srbije i ističemo aktuelne trednove, poštujući već dobro poznata imena i brendove koji se rađaju u vinogradima širom naše zemlje. Domaća ponuda upotpunjena je podjednako značajnim vinima sa najboljih geografskih širina severne i južne zemljine hemisfere. Velika svetska vina su dostupna na Lionu!

Kosmopolitske vrednosti prepoznaćete i u našem jelovniku. Delicije koje uparujemo sa našom vinskom ponudom imaju prizvuk Italije, Francuske, Španije… Ali nam inat ne dozovljava da igramo onako kako drugi sviraju, pa je kreativnost naših kuvara uvek ispred striktnih pravila ispisanih u dugoj tradiciji jela koje pripremamo. Očekujte hrabar i kvalitetan zalogaj jer šef naše kuhinje insistira na visokom standardu kada je kvalitet domaćih namirnica u pitanju.

Hrabrost nam ne manjka ni kada su prateći sadržaji u pitanju. Ponosni smo na Hrastovina jazz night, koji od otvaranja do sada, svake subote Hrastovinu pretvara u jazz klub nalik na one iz Njujorka ili Čikaga. Hrastovina tasting night je takođe zvuk svetske scene na bulevaru, ovoga puta vinske. Bar jednom mesečno naš somelijer Marko organizuje masterclass posvećen Barolu, Riberi del Duero, Toskani, Medoku ili nekoj sličnoj, važnoj vinskoj temi. Degustacija sredom, pak, publiku Hrastovine upoznaje sa lokalnim vinarima i njihovim autentičnim pričama koje stoje iza svake etikete na našoj polici. 

To nije sve… Prošetajte bulevarom, čeka vas Hrastovina- igra hrane i vina.

Istražite našu vinsku kartu
GAS_1112
GAS_1502
125113705_3369677276483617_4303086661531130267_n
GAS_1140

Upoznajte ih!

Oni vode glavnu reč!

Marko Marjanović

Marko Marjanović

Internacionalno sertifikovani somelier

Sa svojim sedmogodišnjim iskustvom u svakodnevoj prodaji vina predstavlja zamajac naše vinske misije.

Ta misija se ogleda pre svega u jednostavnoj filozofiji na kojoj insistira još od prvog dana zajedničke saradnje. „Piti uvek jedno isto vino ili samo ono što nam se čini sigurnim izborom je isto kao da ceo život slušate jednu istu pesmu ili čitate samo jednu knjigu iznova u nedogled“ često kaže Marko. Iz tog razloga praktikuje veoma čestu izmenu vinske karte „na čašu“ koja predstavlja gotovo jedinstven koncept na beograskoj ugostiteljskoj sceni. Odgovoran je za kreiranje prilično obimne ponude na koju možete računati u našem WINE SHOPu ili u redovnoj, barskoj ponudi. Ona trenutno broji oko 250 etiketa i gostu omogućava konstantno istraživanje bogatog vinskog sveta.

Autor je tesktova u kategoriji blog na našem sajtu u kome ćete moći da se upoznate sa njegovom strašću prema poslu kojim se bavi, principima koje sledi, kao i sa prepoznatljivom, samo njemu svojstvenom energijom, koju osećate dok deli svoja vinska iskustva. Takođe, već duže vreme svoje preporuke i razmilšljanja o vinu publikuje na svom ličnom bogu www.stopciger.rs ali i na usko specijaliizovanim vinskim portalima poput www.vino.rs ili štampanim medjima kojima je osnovna tema popularizacija vinske kulture.

Ne propustite Markov savet ili preporuku svakim radnim danom u Hrastovini ili na nekoj od specijalizanih vinskih večeri koje nekoliko puta mesečno organizuje za goste Hrastovine.

Nemanja Ljubičić

Nemanja Ljubičić

Chef

Sa preko deset godina iskustva stečenih u kuhinjama širom regiona, Chef Nemanja Ljubičić konstantno unosi novine u jelovnik Hrastovine i u saradnji sa našim somelijerom zajednički kreira nove gastronomsko-vinske spektakle. Iako mlad, veoma autoritativno diktira jak tempo u kom se podjednako zalaže za poznata internacionalna jela ali i za bisere nacionalne kuhinje.

Inspirisan autorskim pristupom vođenja kuhinje često modifikuje dobro poznate recepte čime postiže visoko interesovanje gostiju za specifičnim i drugačijim jelima koja uparena sa vinom daju potpuno jedinstveno čulno iskustvo. Njegova posebna pasija je kvalitetno i sveže meso koje je osnova većine jela u jelovniku Hrastovine. U tom smislu ne pravi kompromise!

Inpirisan vinskom kulturom koju baštini Hrastovina, upario je najznačajniju autohtonu sortu vinorodnog grožđa u Srbiji sa omiljenom namirnicom i kreirao jelo koje naši gosti odveć smatraju specijalitetom naše kuće. ‘’Biftek sa džemom od prokupca’’ nastao je kao plod saradnje naše kuće sa jednom od vinarija koje spadaju u najzačajnije proizvođače vina od sorte prokupac.Time je stvorio simbiozu koju možemo smatrati esencijom naše misije na beogradskoj gastro sceni.

Upoznajte se sa Nemanjinim jelima u posebnoj kategoriji na našem sajtu.

Italija, Španija, Francuska...

Istražite naš meni