Wine bar & Restaurant Hrastovina
Your Cart 0 items

Za vas piše Marko Marjanović

Vertikalna degustacija

Moderni klasik srpskog vinarstva – vino Kremen Kamen vinarije Matalj biće prikazan kroz svoje berbe od 2013 do 2018. godine na vertikalnoj degustaciji, u sredu 29.septembra!

Degustaciju ovih sjajnih berbi, ispratiće naš gastronomski kutak, koji će ovaj poseban događaj učiniti još ukusnijim. Ne propustite ovu jedinstveno druženje sa jednim, od najznačajnijih vinskih brendova Srbije i rezervišite mesto na vreme!

”Kremen Kamen je uvek zagasito rubin boje, slabije pokretljiv i viskozan u čaši.
Uvek se prijatno iznenadim raskošnim i višeslojnim mirisom vina. Kao da govori da je ono koncentrisano i moćno, ali istovremeno veoma sveže. Aromatski profil je uvek bogat, a vremenom evoluira i menja se. Trenutno dominiraju arome cassis-a, suve i sveže šljive, kupina, zatim eukaliptusa, kedrovine i šumskog tla. Ono što je meni uvek važno u ovom vinu jeste da osim zrelih aroma na mirisu postoji svežina i karakter.
Za mene kao enologa, izuzetno je važno da ovo vino sadrži puno kvalitetnih tanina. Još važnije je da je tu uvek prisutna kiselina koja vinu daje kičmu i drži punoću i slatkoću tanina u ravnoteži. Kako je grožđe u fenolno idealnom stanju, postfermentativna maceracija je mogla duže da traje da bismo na ovaj način još više učvrstili strukturu vina.


Nakon 3 nedelje maceracije i malolaktike, vino odležava u pažljivo selekcionisanim novim buradima od Francuskog hrasta sa pažljivo odabranim nivoima tostiranja.
Nakon 12 meseci vino je kupažirano i napunjeno u boce.
Voćnost, kiselina, taninska struktura i veoma dobra integrisana komponenta hrasta čine ovo vino dugotrajnim u nknadnom ukusu.”

Mladen Dragojlović, enolog

Broj mesta je ograničen!

Podeli

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *